Nomaj | Waar de magie nazindert
De Toverstokken Boetiek - Afdrukversie

+- Nomaj | Waar de magie nazindert (https://nomaj.nl)
+-- Forum: Toren der Creatievelingen (https://nomaj.nl/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: De RPG (https://nomaj.nl/forumdisplay.php?fid=6)
+---- Forum: Alles over de personages (https://nomaj.nl/forumdisplay.php?fid=9)
+---- Topic: De Toverstokken Boetiek (/showthread.php?tid=145)De Toverstokken Boetiek - Nano - 05/10/2020

Hiya!
Gezien we hier werken met Toverstokken binnen de RPG, leek het mij een leuk idee om de informatie die ik heb aan toverstokken (Gedaan voor research voor O.a. Nyx en een karakter waar ik ooit wat schetsen voor heb gemaakt) te delen.
Deze is gedeeltelijk vertaald uit het engels, en is samengetrokken van meerdere fandom pagina's om zo een compleet mogelijk overzicht te krijgen.

HoutsoortKenmerken
AcaciaEen zeer ongebruikelijke houtsoort dat lastige toverstokken maakt, die vaak voor niemand anders dan hun eigenaar werken en de beste resultaten leveren in de handen van de meest bekwame.
Amerikaanse eikJe zult vaak de onwetende horen zeggen dat de Amerikaanse eik een onfeilbaar teken is van het slechte temperament van de eigenaar. In feite bezit de juiste eigenaar voor een toverstok van Amerikaanse eik een ongewoon snel reactievermogen, waardoor het een uitstekende duellist is.
AppelToverstokken van appel worden niet in grote aantallen gemaakt. Ze zijn krachtig en het meest geschikt voor een eigenaar met hoge doelstellingen en idealen, aangezien dit houtsoort slecht gepaard gaat met duistere magie.
BeukDe ware eigenaar voor een toverstok gemaakt van beuk zal, indien jong, verstandig zijn voor zijn of haar leeftijd en, indien volwassen, rijk aan begrip en ervaring. Toverstokken van beuk presteren zeer zwak voor de kortzichtige en intolerante.
CederWanneer ik iemand ontmoet met een toverstok van ceder, vind ik kracht van karakter en een buitengewone loyaliteit. ervaise Olivander, zei altijd: 'Je zal nooit een drager van ceder kunnen misleiden', en ik ben het daar volledig mee eens: een toverstok van ceder vindt zijn perfecte thuis waar er perspectiviteit en perceptie is.
CipresToverstokken van cipres worden geassocieerd met adel. De grote middeleeuwse toverstokmaker, Geraint Olivander, schreef dat hij altijd vereerd was om een toverstok van cipres te mogen koppelen, aangezien hij wist dat hij een heks of tovenaar had ontmoet die een heroïsche dood zou sterven.
DenDe rechtdradige toverstok van dennenhout kiest altijd een onafhankelijke, individuele meester die kan worden gezien als eenzaam, intrigirend en zelfs mysterieus. Toverstokken van dennenhout genieten van creatief gebruik en kunnen, in tegenstelling tot sommige andere toverstokken, zich zonder protest aanpassen aan nieuwe methoden en spreuken.
EbbenDit gitzwarte hout heeft een indrukwekkende uitstraling en reputatie, en is zeer geschikt voor allerlei strijdlustige magie en transfiguratie.
ElsEls is een onbuigzame houtsoort, maar ik heb ontdekt dat zijn ideale eigenaar niet koppig of hardnekkig is, maar vaak behulpzaam, attent en zeer sympathiek.
EsEen toverstok van essenhout blijft trouw aan zijn echte meester en mag niet door de oorspronkelijke eigenaar als cadeau worden gegeven of door worden gegeven, omdat het dan zijn kracht en vaardigheid zal verliezen. Dit is nog extremer wanneer de stok een kern heeft van eenhoornhaar.
EsdoornIk heb vaak geconstateerd dat degenen die door een toverstok van esdoorn worden gekozen van nature reizigers en ontdekkers zijn; het zijn geen toverstokken om thuis te blijven en ze hebben de voorkeur voor ambitie in hun heks of tovenaar, anders worden ze laks en moeilijk handelbaar.
EspToverstok-kwaliteit espenhout is wit, fijnkorrelig en wordt zeer gewaardeerd door alle toverstokmakers voor zijn stijlvolle gelijkenis met ivoor en zijn meestal uitstekende gebruik voor bezweringen.
HaagbeukHaagbeuk kiest voor een getalenteerde heks of tovenaar met één enkele, pure passie, waarvan sommige dit als obsessie zullen zien (hoewel ik de term 'visie' verkies), die bijna altijd gerealiseerd zal worden.
HazelaarHazelaar, een gevoelige toverstok, weerspiegelt de emotionele staat van zijn eigenaar en werkt het beste voor een meester die zijn eigen gevoelens begrijpt en deze onder controle heeft.
HulstHulst is één van de zeldzamere houtsoorten; het wordt traditioneel beschouwd als beschermend en werkt het beste voor degenen die hulp nodig hebben om hun woede en onstuimigheid te overwinnen.
IepHet ongegronde geloof dat alleen volbloed tovenaars magie met toverstokken van iep kunnen produceren is zonder twijfel begonnen door een eigenaar die zijn eigen bloedstatus probeerde te bewijzen, aangezien ik perfecte koppelingen heb gekend met Dreuzelgeborenen.
KastanjeDit is een eigenaardig, veelzijdig houtsoort, dat sterk afhankelijk is van het karakter van de kern en die een kleurrijke persoonlijkheid van wie hem bezit verwacht.
KersDeze zeer zeldzame houtsoort maakt een toverstok met vreemde krachten en wordt geprezen door studenten van toverschool Mahoutokoro in Japan, waar degenen met deze toverstok een bijzonder aanzien hebben.
KornoeljeIk heb geconstateerd dat het koppelen van een toverstok van kornoelje met zijn ideale eigenaar zeer vermakelijk is. Toverstokken van kornoelje zijn onberekenbaar en ondeugend; ze hebben een speels karakter en willen partners die hen kunnen voorzien van spanning en plezier.
LariksSterk, duurzaam en warm van kleur, daarom wordt lariks al geruime tijd gewaardeerd als een aantrekkelijk en krachtig houtsoort voor toverstokken. Zijn reputatie om moed en vertrouwen in de gebruiker op te wekken heeft er voor gezorgd dat de vraag altijd groter is dan het aanbod.
LaurierEr wordt gezegd dat een toverstok van laurier geen oneervolle kunsten kan vertonen, hoewel in de zoektocht naar glorie (geen ongewoon doel voor degenen die het beste bij deze toverstok past), ik toverstokken van laurier ken die krachtige en soms dodelijke magie vertoonden.
LijsterbesLijsterbes is altijd geliefd geweest voor toverstokken, omdat het de reputatie heeft meer beschermend te zijn dan andere toverstokken en in mijn ervaring geschikt is voor allerlei bijzonder sterke en moeilijk te breken defensieve magie.
MeidoornToverstokkenmaker Stavlov schreef dat de meidoorn een 'rare, tegenstrijdige toverstok maakt, net zo vol met paradoxen als de boom waar hij uit voortkomt, wiens bladeren en bloesems helen, maar wiens afgesneden takken ruiken naar de dood.'
PalissanderToverstokken van palissander zijn vrij zeldzaam. Ze zijn niet erg geschikt voor duistere magie, omdat dit hout liefde en zuiverheid vertegenwoordigt. Toverstokken van palissander staan er om bekend om uit te blinken in liefdesspreuken en helende magie.
PeerDit goudkleurige hout produceert toverstokken met sublieme magische krachten die het best presteren in de handen van warme, genereuze en wijze persoonlijkheden. Bezitters van toverstokken van peer zijn, in mijn ervaring, populair en gerespecteerd.
Populier"Als je integriteit zoekt, zoek eerst onder de populieren". Dit is een toverstok om te vertrouwen op samenhang, kracht, gelijkmatige magie en is op zijn gelukkigst als het met een heks of tovenaar met een duidelijke visie werkt.
RedwoodToverstok-kwaliteit redwood is gebrekkig, maar toch is er een onophoudelijke vraag naar door zijn reputatie geluk te brengen aan zijn eigenaar.
RietToverstokken van riet zijn het beste geschikt voor degenen die dapper, welsprekend en zeer beschermende vrienden zijn.
SleedoornSleedoorn, dat een zeer ongewone houtsoort is, heeft naar mijn mening de welverdiende reputatie om het meest geschikt te zijn voor krijgers.
SparGerbold Octavius Olivander, noemde toverstokken van deze houtsoort "de stok voor overlevers", aangezien hij deze aan tovenaars had verkocht die vervolgens zonder kleerscheuren door levensbedreigende situaties waren gekomen.
TaxusToverstokken van taxus zijn één van de zeldzamere soorten en hun ideale partners zijn vaak net zo ongebruikelijk en zelfs opmerkelijk. Een toverstok van taxus is befaamd om zijn bezitter te voorzien van de kracht van leven en dood.
VijgVijg maakt een leergierige toverstok die er naar verlangd nieuwe ervaringen op te doen, maar zijn glans verliest wanneer het betrokken is bij saaie handelingen. Het is een gewoonte voor deze fraaie toverstokken dat ze kunnen verbranden wanneer zij zich 'vervelen'.
VlierHet zeldzaamste houtsoort van allemaal en wat bekend staat als diep ongelukkig, is moeilijker om te beheersen dan enig andere toverstok. Het bevat krachtige magie, maar veracht het om te blijven bij iedere eigenaar die niet dezelfde superioriteit als hijzelf bezit; het vergt een opmerkelijke tovenaar om een toverstok van vlier voor enige tijd te behouden.
WalnootZeer intelligente heksen en tovenaars zouden de eerste keer dat zij een toverstok proberen er één van walnoot moeten krijgen, aangezien in negen van de tien gevallen zij de ideale partner in elkaar vinden.
WijnstokToverstokken van wijnstok behoren tot de minder voorkomende soorten en ik ben geïntrigeerd om op te merken dat hun eigenaren bijna altijd een heks of tovenaar zijn die een groter doel zoeken, die een visie hebben buiten het gewone en die vaak degenen verbazen die denken dat ze hun het beste kennen.
WilgWilg is een ongewone houtsoort met helende krachten en ik heb opgemerkt dat de ideale eigenaar voor een toverstok van wilg (vaak onterecht) onzeker is, hoe goed hij dat ook probeert te verbergen.
ZilverlindeDit ongewone en zeer aantrekkelijke houtsoort was sterk in de mode in de negentiende eeuw. De vraag was hoger dan het aanbod en gewetenloze toverstokmakers verfde ongeschikte toverstokken om kopers voor de gek te houden en ze te laten geloven dat ze een toverstok van zilverlinde hadden gekocht.
ZilversparOnervaren toverstokmakers noemen zilverspar een lastig houtsoort, maar daarmee onthullen ze hun eigen ondoeltreffendheid. Het is terecht dat er speciale vaardigheden nodig zijn om met zilverspar te werken, dat toverstokken produceert die slecht gepaard gaan met voorzichtige of zenuwachtige persoonlijkheden en gevaarlijk is in klunzige handen.
ZomereikEen toverstok voor goede en slechte tijden en een vriend zo loyaal als de tovenaar die het verdient. Toverstokken van zomereik vereisen partners met kracht, moed en trouw.
Zwarte walnootMinder gebruikelijk dan de toverstok van gewone walnoot, streeft de toverstok van zwarte walnoot naar een meester met goede instincten en een krachtig inzicht. Zwarte walnoot is een heel mooi houtsoort, maar is zeker ook niet de makkelijkste om mee om te gaan.

KernKenmerken
EenhoornhaarEenhoornhaar produceert de meeste consistente magie en is minder gevoelig voor schommelingen en verstoppingen. Toverstokken met kernen van eenhoornhaar zijn over het algemeen het moeilijkst te gebruiken voor duistere magie. Het zijn de meest trouwe van alle toverstokken en blijven meestal sterk verbonden aan hun eerste eigenaar, ongeacht of hij of zij een bekwame heks of tovenaar was. Enkele nadelen van eenhoornhaar zijn dat ze niet de meest krachtige toverstokken produceren (hoewel dit gecompenseerd kan worden door het houtsoort) en dat, wanneer er niet goed mee om wordt gegaan, de haar 'dood' kan gaan en vervangen moet worden.
DrakenhartbloedOver het algemeen produceren kernen van drakenhartbloed toverstokken met de meeste kracht en die in staat zijn tot de meest flamboyante spreuken. Toverstokken met drakenhartbloed hebben de neiging om sneller te leren dan andere kernen. Hoewel ze van trouw kunnen veranderen als ze van hun oorspronkelijke meester gewonnen zijn, blijven ze altijd sterk verbonden met hun oorspronkelijke eigenaar. Ze zijn makkelijker om voor duistere magie te gebruiken, hoewel het zich niet uit zichzelf tot die weg zal keren. Het is ook de meest gevoelige voor ongelukken van de drie superieure kernen, gezien het temperament.
FeniksveerDit is het zeldzaamste kerntype. Feniksveren hebben de grootste reikwijdte aan magie, hoewel ze langer de tijd nodig hebben dit te laten merken dan een kern van eenhoornhaar of drakenhartbloed. Ze tonen de meeste affiniteit door soms zelfs uit zichzelf te handelen, een kwaliteit die veel heksen en tovenaars niet kunnen waarderen. Toverstokken met feniksveer zijn altijd kieskeurig wanneer het gaat om een potentiële eigenaar, gezien het wezen waaruit de veren worden geplukt één van de meest onafhankelijkste en zelfstandigste ter wereld is. Deze toverstokken zijn moeilijk te temmen en te personaliseren, en hun trouw is meestal moeilijk te winnen.
GlamorganahaarToverstokmaker Garrick Olivander vermelde dat hij geen gebruik maakt van Glamorganaharen, omdat het "temperamentere" toverstokken produceert.
TerzielerhaarDit is een nauwelijks gebruikte toverstokkern en wordt waarschijnlijk beschouwd als een ondergeschikt kerntype.
Snorhaar van een trolSnorharen van trollen worden beschouwd als een ondergeschikt materiaal ten opzicht van de drie superieure kerntypes van Garrick Olivander.
Kelpie HaarWord gezien als ondergeschikt en lastig te verwerken.
DondervogelveerDe staartveer van een dondervogel werd door de Amerikaanse toverstokmaker Shikoba Wolfs gebruikt als toverstokkern. Wolfs' toverstokken waren krachtig, maar moeilijk te beheersen en goed voor transfiguratie.
GluipaardhaarHet haar van een Gluipaard werd gebruikt als toverstokkern door de Amerikaanse toverstokmaker Johannes Jonker. Jonker experimenteerde met vele andere kernen, voordat hij het haar van dit schepsel verkoos als zijn favoriete soort. Deze kern werd ook gebruikt door Isolde Sayre en James Steward toen ze begonnen met het maken van hun eigen toverstokken in de 17de eeuw.
Ruggenwervel van de Witte RiviermonstersDeze toverstokkern werd gebruikt door Diego Quintana. Rugwervels van de Witte Riviermonsters produceren spreuken van kracht en elegantie.
Roegaroe haarHet haar van de roegaroe werd gebruikt als toverstokkern door de Amerikaanse toverstokmaker Veleda Bructera. Er wordt beweerd dat roegaroe haar een affiniteit heeft tot duistere magie, zoals vampiers met bloed.
Snorhaar van een kwistelDit is een nauwelijks gebruikte toverstokkern en wordt waarschijnlijk beschouwd als een ondergeschikt kerntype.
Hoorn van een BasiliskEr is slechts één toverstok bekend die deze kern bevatte. Het werd gebruikt door Zalazar Zwadderich voor een toverstok die hij zelf had gemaakt. Zal volgens geruchten een affiniteit met krachtige duistere magie hebben.

Dat is het wel zo'n beetje.
Heeft iemand op of aanmerkingen? Laat het weten! Dan pas ik het hier aan!